Plesom do ostvarenja snova

Kroz ovaj projekat, kao što ste mogli da primetiti kroz svaki tekst, imamo i divne fotografije naših uspešnih mladih. Za ovaj umetnički deo je zadužena naša glavna fotografkinja, Anđela Tripković koja uvek nađe neki zanimljivi detalj i odličnu pozadinu. Ko je to još Anđela? Čime se bavi? Možete  da pročitate u njenom tekstu.

Pozdrav svima, moje ime je Anđela Tripković. Živim u Somboru i treniram ples. Počela sam da treniram ples u osmom razredu osnovne škole. Kroz svoje detinjstvo sam trenirala dosta različitih sportova, ali nijedan nije bio nešto što bih želela da nastavim. Oduvek sam bila oduševljena plesom, gledala sam bezbroj filmova, serija kao i YouTube videa baš o plesu. Iako sam trenirala više vrsta plesa kao dete, u nijednom se nisam pronašla. Jedan dan u školi drugarica mi je rekla kako je počela da trenira hip hop.

Kada sam saznala da u našem gradu imam mogućnost da treniram nešto o čemu sam maštala godinama, odlučila sam da se upišem što pre. Moja drugarica koja je isto kao i ja bila opsednuta plesom upisala se zajedno sa mnom. Moji roditelji su bili oduševljeni jer su znali moju ljubav prema plesu. Polako smo krenule da radimo nove koreografije i najveći kompliment koji sam dobila od moje trenerkinje je bio kada me je pitala da li sam već trenirala ovakvu vrstu plesa jer sam jako brzo pamtila korake. Bila sam jako uzbuđena i željna da naučim još više. Ubrzo sam bila prebačena u stariju grupu, posle osvojenog prvog mesta u formaciji na takmičenju u Pragu. Polako, ali sigurno, postala sam sigurna u sebe. Osećala sam se divno jer sam napokon našla nešto gde se osećam totalno prihvaćeno.

Kada je došla srednja škola, dosta mojih drugara je odustalo od plesa kako bi se fokusirali na školu. Ta opcija za mene nije dolazila u obzir jer je ples bio veliki deo mog života. Mogla bih da kažem da je to bilo moje sigurno mesto pored svih novih promena u mom životu (zbog upisa u srednju školu). Pored svih obaveza i takmičenja uspela sam da završim srednju školu sa odličnim uspehom i da postanem pomoćna trenerkinja plesa.

Mislim da moja priča pokazuje da se sve može kad se hoće. Želim da vam poručim da pratite svoje snove i da nikada ne odustajete od stvari koje vas čine srećnima, koliko god da je teško.

Fotografija – Anđela Tripković

Tekst – Milana Kandić

LAP 2021