Vikend poseta u Somboru sa 40 mladih iz YUPeace mreže

Prethodnog vikenda u periodu od 17. do 19. marta 2023. godine Centar za razvoj zajednice Link u Somboru organizovao je vikend posetu za naše divne prijatelje iz YuPeace mreže. Posle dužeg perioda opet su gosti boravili u domovima učesnika iz našeg grada i tako imali prilike da upoznaju njihove porodice i još bolje se povežu. 40 mladih došlo nam je iz Tuzle, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Srebrenice, Vukovara i Brčkog. Ugostilo ih je i sa njima realizovalo aktivnosti 30 učesnika iz našeg grada.

Ova fina grupica okupila se u petak uz zagrljaje, zabavljala uz kviz i podsećanja na prethodna druženja i pripremila za program koji je očekuje tokom vikenda. Svi zajedno posadili smo 10 stabala u okolini Srednje ekonomske škole koje je škola dobila u saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije od SBB fondacije, prikupili i sortirali otpatke, napravili plakate. Goste smo proveli kroz Sombor i zadajući im interesantne zadatke naveli da sami otkriju znamenitosti našeg grada, razgovarali smo o tome šta za nas znači mir i YuPeace mreža. Veče smo proveli uz muziku sa prostora bivših republika Jugoslavije.  Nedelja je donela rastanak, opet uz zagrljaje i dogovore za novi susret.

I ovaj susret finansirali su naši prijatelji iz Komiteta za ljudska prava i demokratiju iz Kelna, koji finansiraju projekat „Odmor od rata-Izgradnja mira“ već 30 godina, zahvaljujući tom projektu nastala je i YuPeace mreža koja okuplja ove divne mlade ljude.                                       

Izvor: @RTVSrece2012