Kreativno – poetska radionica “U glasa slobodi”

U utorak 8.8.2023. u LINK-u je održana kreativno – poetska radionica “U glasa slobodi”. Radionicu je vodila Jasmina Todorović, autorka pesama i savetnica u integrativnoj art psihoterapiji.

Radionica je okupila žene koje pišu poeziju i one koje žele da počnu da pišu. Cilj radionice bio je upuštanje i dolazak do tihog glasa u nama koji nema priliku da se čuje svakodnevno.

U početku sam smatrala da se nisam proslavila pišući i recitujući poeziju. Za mene je to bio poseban svet, za koji sam mislila da ne pripadam. U nekom periodu sam čak samoj sebi nametnula zabranu na kreativnost, jer sam smatrala da ko do nekih ranih godina nije stvorio nešto, nije umetnik, jer oni su već rođeni stvaraoci. Nakon posvećenja deci i nekog perioda van tih okvira, shvatila sam da je to stav koji sputava. Stoga, svako ko ima kapacitet za kreativnost, bilo da su u pitanju vizuelne veštine, muzika ili reči, treba da nađe svoj način izražavanja. Međutim, to ne mora podrazumevati publiku, ali treba da bude nešto što nam pruža osećaj slobode – rekla je Jasmina za Somborske novine.

Zadovoljstvo nam je što smo imali priliku da ugostimo Jasminu i omogućimo ženama da učestvuju u procesu u kom shvatamo koliko su naše misli, iskustva i osećanja važni i vredni.