Radionica dokumentarnog filma u LINK-u: DOKSrbija @Sombor

Sa radošću najavljujemo novu radionicu Udruženja dokumentarista Srbije –  DokSrbija kao i poziv za prijave za učešće!

U prostorijama LINK-a, Venac Stepe Stepanovića 20, u subotu, 7. oktobra 2023. biće održana jednodnevna radionica dokumentarnog filma koja će učesnike upoznati sa vrstama dokumentarnog filma, najvažnijim tačkama u radu na angažovanom dokumentarnom filmu i pružiti priliku učesnicima da uz vođeno mentorstvo razviju ideje za svoje dokumentarne filmove. Program radionice će voditi neki od najaktivnijih autora i producenata dokumentarnog filma u Srbiji.

Poziv je otvoren za sve sadašnje i buduće stvaraoce, bez obzira na njihov nivo znanja i iskustvo u filmskom stvaralaštvu i bez obzira na njihovu starosnu dob!

Ukoliko biste voleli da više saznate o kreativnom dokumentarnom filmu prijavite se! Ukoliko već radite na nekom projektu i želeli biste da ga dalje unapredite, ili imate ideju ali ne i znanje kako da je pretočite u dokumentarni film, ova radionica je idealna za vas!

Za radionicu možete da se prijavite do 5.oktobra putem OVOG LINKA.

Učešće je besplatno.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete kontaktirati @LINKsombor putem društvenih mreža, ili pisati na mail doksrbija@gmail.com

Vidimo se na radionici!

Luka Papić, rođen u Vrbasu, Srbija.

Filmsku režiju je studirao na akademiji umetnosti HFBK u Hamburgu u klasi Prof. Angele Šanelek 2016. Autor je dva, i u zemlji i u inostranstvu, višestruko nagrađivana filma, docu-fictiona BEZ i dokumentarnog filma PRIZVAN I POZVAN. Član je izvršnog odbora udruženja dokumentarista DOK Srbija.

Radeći u različitim poljima od filma do videoarta, Tea Lukač režirala je kratke igrane filmove, dokumentarce, muzičke spotove i izlagala na izložbama. Tein rad je do sada putovao na mnogobrojne festivale uključujući Jihlavu, Zagrebdox, Ulju i Dok.fest Munchen. Član je udruženja DOKSrbija i alumni EX Oriente i IDFAcademy programa. Njen debi film, konceptualni dokumentarac KORENI premijerno je prikazan na festivalu Karlovi Vari. Trenutno završava doktorske studije na FDU sa fokusom na dokumentarnom filmu.

Dušan Čavić rođen je 1974. godine u Beogradu. Glumac po obrazovanju. Od 1994. novinar i autor mnogobrojnih radio i TV emisija na RTV B92. Emisije TV serijala Ciklotron i Marka Žvaka emitovane na TV B92 su više puta nagrađivane u zemlji i inostranstvu.  Nakon škole dokumentarnog filma Discovery Masterschool  zajedno sa Dušanom Šaponjom realizuje film o Slaviši Pajkiću – Bibi Struji. Biba Struja je proglašen najboljim domaćim filmom na festivalu Beldocs 2012. Realizaciju filma su podržali Ministarstvo kulture, Skupština grada Beograda i Filmski Centar Srbije, dok su koproducenti filma Austrijski javni servis ORF, DR TV (Danski javni servis), Kanadske TV O i TV Knowledge i Švedski obrazovni program UR (Swedish Educational Broadcasting Company). Zaposlen je kao autor u produkciji Ciklotron.

Radionicu realizuje udruženje DOKSrbija u saradnji sa Centrom za razvoj zajednice LINK, a u okviru projekta DOKSrbija godišnji program radionica podržanog od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.