Želja i volja pobeđuju

Kada je u pitanju sport u Somboru svakako treba pomenuti i muški odbojkaški klub, koji ređa veliki broj uspeha i nagrada u različitim kategorijama. Jedan od najuspešnijih igrača jeste naš sagovornik. Šta nam on to kaže o sebi i kako je to baviti se odbojkom u Somboru. Pročitajte u nastavku teksta.

Ja sam Strahinja Stričević iz Sombora i treniram odbojku. Ovim sportom sam počeo da se pavim još u 5. razredu osnovne škole, kada sam prvi put otišao na odbojkašku sekciju. Sav oduševljen, posle te iste sekcije, rekao sam roditeljima da želim da se bavim time. Porodica mi je pružila podršku. Kako sam počeo da treniram odbojku, moj krug prijatelja su upotpunili ljudi koji se takođe bave tim sportom. Odbojka mi je donela puno poznanstava, ali, pre svega, jedno veliko zadovoljstvo i uživanje u samoj čari igre. Osim toga stekao sam osećaj zajedništva, te je moj tim postao moja nova porodica. Odbojka je uticala na moje psihičko i fizičko stanje, jer sam naučio da se trud i rad uvek isplate.

Bilo je teško uskladiti školske obaveze sa treninzima, ali, kako volim da kažem: „Što se mora, nije teško“. Bilo je tu i dosta utakmica koje su zahtevale da se propusti po koji čas u školi, pa čak i jedan dan, ali uvek sam stigao sve da naučim, bez obzira da li sam odsutan jedan čas ili jedan dan.

Trenirajte i radite ono što volite jer ćete se mnogo lepše osećati kada nešto radite sa voljom i željom, a usput vam pristigne i po koja nagrada. Bilo mi je zadovoljstvo podeliti ovu priču sa vama i približiti vam čari ovog sporta.

Fotografija – Anđela Tripković

Tekst – Milana Kandić

LAP 2021